Csercsa-Kincses Anita blogja az anyaságról

nem csak anyukáknak

Áldott teher, terhes állapot? - 1.rész

2016. január 11. 22:20 - Ypszilonanyu

Várandós vagy terhes?

Mindenhol beléjük botlasz, irigykedve nézed őket. A mosolyukat, a gömbölyödő pocakjukat, a kezüket fogó figyelmes kispapákat. Végigpörgeted a facebook üzifalát, és mit látsz? Mindenkinek gyereke születik, fotózzák a pocakjukat, pózolnak a két csíkos teszttel, a babamozin készült fényképekkel. Inkább elteszed a telefonod.

Neked épp megjött. Újra. Talán már sose leszel anya... Pedig minden vágyad, hogy egyszer végre ne jöjjön meg! Jelenjen meg neked is az a két csík, boldogan ugorhass kedvesed nyakába, és izgatottan, kézen fogva mehessetek az első ultrahangra. Tudod, hogy jó anya lennél...

Te majd nagyon figyelsz a táplálkozásra. Kávéra, kólára rá se nézel. Nem fogsz elhízni! Kismama jógára, szülésfelkészítésre fogsz járni. Vitamint is szedsz majd, és onnantól fogva csak egészségesen táplálkozol. Onnantól már csak Mozartot hallgatsz esténként a kanapén, merthogy az tesz jót a babának.

Persze, sok mindenről le kell majd mondani, de te leszel a legboldogabb a világon!...

...Összevesztél a pároddal. Nem érted, miért nem ért meg téged? Minek kellett hozzá menned? Nemrég még gyereket akartál tőle, most meg már ott tartasz, hogy legszívesebben elválnál tőle. 

Aztán reggel arra ébredsz, hogy hányingered van. Ja, nem is csak inger, hiszen hánysz, mint még soha. Egyszer voltál életedben berúgva, na akkor se hánytál így. Mégis mi van már?! Az egész világ ellened van. Még ez is. Tessék, most hívhatod a munkahelyed, hogy nem mész be, persze már fél órája így is késésben vagy. 

Kiíratod magad az orvossal. Hazamész, még mindig pocsékul vagy. Ledőlsz picit- gondolod te- majd úgy 5-6 óra alvás után úgy ébredsz, mint a mosott szar. Gyanút fogsz. Bár biztos vagy benne, hogy ez most nem az, de azért csinálsz egy tesztet. 

Basszus, ez most akkor két csík?! Pont most? Amikor minden ennyire rossz, az egész világgal baj van, és még a férjeddel is jól összevesztél? Bőgsz vagy egy órán keresztül. Az örömtől, a megkönnyebbüléstől, rád szakadó felelősségtől, hormonoktól....

És akkor bevillan. Hiszen mire bejelentkezik, már hetek óta megfogant! Talán nem is a világgal van a baj, hanem csak a hormonjaid tomboltak? Hiszen ha képes vagy attól bedilizni, hogy egy kis érett, de meg nem fogant petesejt távozik belőled, vajon még mire lehet képes egy megfogant?! 

Anya vagy. Már most az vagy. Ő majd csak apa lesz, de te már most az vagy. Itt él benned ez a kis csöppség, erre vártatok már rég. De most felkészületlennek érzed magatokat. Mindent ki kell találni.A lakásotok alkalmatlan a gyerekvállalásra! El kell költözni, vagy fel kell újítani! Kinél fogsz szülni? Hogy kell pelenkázni? Gyorsan gép elé ülsz, mindent megnézel, ami csak eszedbe jut. Belépsz 85 kismamás fb csoportba, csere-berés-adok-veszek oldalra, videókat nézel a köldökcsonkról, szoptatásról, pelenkázásról, szülésről, majd elsírod magad egy kiskutyás reklámon, amit bejátszott a youtube. Aztán meg azon sírsz, hogy miért sírsz és hogy lehetsz ennyire nyomi?

Az a cuki lüktető kis gömbpaca a monitoron a ti babátok! Tényleg a ti babátok? Hát ez él! Milyen kis ügyes! Hogy lüktet! Gyorsan meg kell osztani a hírt mindenkivel. Úgyse bírjátok magatokban tartani. Te felhívod a szüleidet, ő az övéit. Megveszed a gyógyszertárban az összes babavitamint.

Reggeli rosszullét? Ugyan! Ki volt az a hülye, aki ezt elhitette a nőkkel?! Értelme sincs enni. Mindegy, milyen napszak van, valami nem tetszik neki, azonnal visszajön. Azt hiszed, mostantól már soha többé nem eheted a kedvenc kajáidat, mert életed kisbabája mindent utál, amit te szeretsz. Jó kezdet! Mostantól kizárólag fagyit eszel és sültkrumplit.

Megosztod a nagy hírt a körzeti orvosoddal is. Lelkedre köti, hogy a terhesség nem betegség. Tökön rúgnád. Amikor nem hánysz, sírsz, fáj a hasad, iszonyatosakat pukizol, böfögsz (kicsit sem ciki..), fura dolgokat eszel, és éjszaka is arra ébredsz, hogy nagyon, de igazán nagyon fáj és feszül a melled. Megnézed, meddig tart még az első trimeszter. Valahol azt olvasod, hogy a 12 hét után eljön az áldott, békés, kismama jógás korszak, ami mentes a rosszullétektől és újra szép lesz a világ. A babád mocorog majd, te meg végre az a kismama leszel, akit mindig is elképzeltél. Ez szuper! hiszen már most 6 hetes vagy! Már csak 6! Visszaszámlálás indul!

Megnyugtatod a párod, hogy már csak pár hét, és a telefonos alkalmazás, 5 blog, 124 cikk, 2 hírlevél és több youtube videó szerint is újra minden jó lesz, és ahogy nem fáj már mindened ráveted magad és eszméletlen szexben lesz részetek. Azt olvastad, hogy sok kismamának ilyenkor van igazi, nagy orgazmusa először. Addig is megnézetsz apával minden videót és cikket, amit baba témában találtál, és elkezditek tervezni az új otthonotokat.

12. hét! Szólni kéne a babának is.......Becsapottnak, nyűgösnek, fáradtnak érzed magad. És ekkor apának ötlete támad! Elmentek babamozizni. Igaz, még nem érzed, de a Babócád nagyot nőtt! Mindene van! Mozog, reagál, és mindent érez! Szemetek láttára alszik el. Olyan édes! Órákig el tudnátok nézni. Persze az ultrahangos nőci produkáltatni szeretné a videó miatt, így köhögni kezdesz. A méhedben föltámad a tenger. Babóca felébred, méltatlankodik, majd megnyugszik, oldalára fordul, cumizik és cukin visszaalszik. Hihetetlen! Ettől a pillanattól fogva fáradságtól, rosszulléttől és fájdalomtól függetlenül boldognak, igazán boldognak érzed magad.

 A trilógia folytatását itt és itt találod.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook közösségemhez, keress rám instán, szeretettel várunk!

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilonanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr858262132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása