Csercsa-Kincses Anita blogja az anyaságról

nem csak anyukáknak

Mielőtt elítélnél egy generációt...

2019. január 14. 19:22 - Ypszilonanyu

"Fiatalságunk rosszul nevelt, fittyet hány a tekintélyre és semmiféle tiszteletet nem tanúsít az idősek iránt. Manapság fiaink nem állnak fel, amikor a helyiségbe belép egy idős ember, feleselnek a szüleikkel, és fecsegnek ahelyett, hogy dolgoznának. Egyszerűen kiállhatatlanok." (Szókratész)

z-generacio.jpg

A mai tizenévesek gyakran hallják vagy olvassák az előző generációk aggódó, és cseppet sem biztató, segítő véleményét. Sokan úgy tartják, hogy ők  egy élhetetlen, érdektelen generáció. Nem értik őket, mert úgy tűnik, hogy nincsenek valós kapcsolataik, kizárólag a telefonjuk létezik számukra. Bár sok kritika árad feléjük, arra kérnek most, hallgasd meg őket. A kidsnews.hu szerkesztőségében dolgozó tizenéves fiatalok készítettek egy videót, amiben elmesélik, mit is csinálnak ők a telefonjukon, cserébe csak egy kis értő figyelmet és nyitottságot kérnek. 

Miközben hallgatod, kérlek ne felejtsd el, hogy ők szárnyaikat bontogató 13-17 éves kamaszok. Se nem érettek, se nem profik, ami nem is várható el tőlük ennyi idősen. Mégis tiszteletre és figyelemre méltó, amilyen bátran és összeszedetten kiállnak. Szeretnének nyitni a szüleik és nagyszüleik generáció felé. Csupán annyit szeretnének, mint bármely kor kamaszai, hogy figyeljenek picit rájuk, hogy megtalálhassák saját válaszaikat, és, hogy elismerjék őket. Kérlek, szánj most 15 percet arra, hogy meghallgasd őket!

A videó végén az oldal alapítója és ötletgazdája, Braczkó Szilvia beszél róluk. Íme néhány megszívlelendő jó tanács tőle: 

  • Ha azt mondod, hogy ne lógjon a telefonján, hát tedd le te is!
  • Ha azt szeretnéd, hogy olvasson, hát olvass neki te is.
  • Ha azt szeretnéd, hogy érdekelje a világ, hát érdekeljen téged is.
  • Ha azt akarod, hogy legyenek offline kapcsolatai, hát legyenek neked is. 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook közösségemhez, keress rám instán, szeretettel várunk!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilonanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr1314562434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása