Csercsa-Kincses Anita blogja az anyaságról

nem csak anyukáknak

Anya újra csinosan jár

2017. augusztus 09. 17:48 - Ypszilonanyu

Vendégposzt. Írta: Mamajókedvű

Ha valaki tudja, hogy milyen csinos, jól öltözött nőciből a terhesség és szoptatás nyomán 15 kg-mal teltebbé és gyakorlatilag ruhajléktalanná válni, az én vagyok. Nagyon-nagyon sokat kutattam a módját, hogy maradhatnék így is vonzó nő, míg vissza nem alakulok, a sztárok apparátusa híján, egy átlagos elsőszülő mami időhiányával küzdve, az első év útvesztőjében. Nem is a diétáról vagy a mozgásról szeretnék most beszélni, ezek nagyon fontosak, de egyrészt a fogyásig is van élet, másrészt nem csak a kilók rontják az anyukák külalakját. Ott vannak a karikák, az idő örökös hiánya, az idegeskedés, az alkalmak hiányával szembenálló sportos igények, a has visszahúzódásának lassú folyamata, a szoptatás, az önbizalom megcsappanása stb. stb.

Mégis alaptételem, hogy attól, hogy kisgyerekes anya vagy, nemcsak slamposnak nem kell lenned, hanem viheted tovább eddigi stílusodat a babakocsival a játszótérre, a baba-mama klubba vagy bárhová. Lehetsz nőies, romantikus, sportos, divatos vagy elegáns is. Persze nem azonnal, az első hónapok túlzottan feladják a leckét, hogy magunkat csinosítsuk. Nem is minden nap: vannak helyzetek, amire csak egyféle viselet jó. Mégsem kell, hogy mindörökre foglyul ejtsen a macinaci és a szopipóló: a visszaszállás a ringbe tulajdonképpen egy szép folyamat, amit megélni örvendetes és tanulságos lehet. Ki tudja, lehet, hogy ezután egy sokkal kiérleltebb stílusú nő tér vissza az utcára?

Íme a tapasztalataim, amik talán Nektek is jól jöhetnek:

  1. Felejtős terhesruhák: Tudom, hogy van, aki két terhesség között is boldogan hordja a terhesnadrágjait, mégis javaslom kipróbálni a fokozatos bedobozolásukat, és régi/új ruhadarabok visszavételelét, mert nagy örömet okoz. Sosem felejtem el azt a diadalmas érzést, amikor megvettem az első normál nadrágomat a szülés utan, és a többi váltást azóta is, ami mind ünnepélyesen jelez egy új korszakot. Arról nem is beszélve, hogy annál jobb lesz aztán újra belebújni a nem széthordott várandós rucikba.
  2. Éjszakai sikk: Bár az éjszakák nehezek, az ember önbizalmát mégiscsak fel tudja dobni, ha szép hálóingben vagy pizsamában látja viszont éjjeli, kifacsart önmagát. Még ha szoptatósak is, és elég gyakran mosandók az anyatej mindenhová hulló cseppjei miatt, egy próbát megér.
  3. Csini melltartó: Másik nagy mérföldkő számomra a csinos melltartók világába való visszatérés volt a vastag, sokszor formátlan, díszítetlen, bár praktikus szoptatómelltartók közül. Ha már nem szoptatsz egész nap, vagy nyár van, és könnyedén mozdíthatod a melltartó pántjait, vedd vissza a klasszikusokat! Egy csini/ színes/ csipkés melltartó nemcsak szép, hanem végre megfelelően formálja a melleidet, a neked való fazon (!) kiemelheti új adottságaidat, és egy csapásra újra szexinek érezheted magad!
  4. Viszlát óriásbugyik, helló csinos, melltartóval harmonizáló darabok!
  5. A körömlakkozás egyszerű, gyors, látványos és kikapcsoló módja az anya nővé válásának. Pikkpakk megvan, és utána mindig felderülsz, ha kezedre pillantasz, miközben másoknak is azt üzened, hogy a hullámok nem csaptak össze teljesen a fejed felett (pedig dehogynem), hiszen a részletekre is időt tudsz fordítani. Mivel nincs mindenkinek kiváló kézügyessége, nem győzöm hangsúlyozni a terhesség alatti tanulás és begyakorlás lehetőségét!
  6. Néhány mutatós sminktipp aranyat ér: egy kis pirosító, egy jó színű, bármikor előhúzható színezett ajakápoló, a szemed megfelelő hangsúlyozása, hatásos korrektor vagy alapozó a szemed köré, egy jó minőségű szempillaspirál gyors és nagy erőt ad.
  7. A pelustáskának is jár egy kis szabadság! Szerezz be egy táskabetétet, hiszen nincs időd átpakolászni, így könnyedén válthatsz táskát - amiből eddigi életed során már biztosan beszereztél párat. :-) Ha ez a sok táska elég átláthatóan van tárolva, akkor szemernyi baba nélküli idődben vagy a pelenkázótáska mellett váltogathatod őket, és stílust csempészhetsz a mindennapjaidba.
  8. Egy koppanó sarkú, csinos, mégis kényelmes cipő, amit hétköznap is hordhatsz, nagyon hatásos lehet - koppanásai nyomában rögtön visszaváltozol anyuciból nővé.
  9. Hajkérdés: véleményem szerint az ápolt haj alapfeltétel, ebből a legrosszabb napokon sem tudok magam számára engedni. Zuhanyozni, hajat mosni nekem még a férjem reggeli távozása előtt működik, ha ez megvan, jöhet már bárminemű káosz, nagy baj nem lehet. Ha ügyes vagy, valami egyszerű és praktikus frizurát is rittyenthetsz, ilyenek pl. a fonások - mivel baba mellett megtanulni fonatokat készíteni mission impossible, újra nem győzöm hangsúlyozni a terhesség alatti tanulás lehetőségét. Utólag annyi mindent megtanulnék az alatt a 9 és fél hó alatt!
  10. Éljen a napszemüveg, amelytől a legrosszabb napodon és a legrosszabb szettedben is stílusosnak érezheted magad!
  11. Mennyire jól áll télen-nyáron a barna bőr, melyet, ha szolizni nem szeretsz, tavasztól megszerezhetsz tudatos babakocsis séták és strandolások, gyerekprogramok alatt (például megfelelő kivágású felsőkkel).
  12. Felvidíthat bármelyik napon, ha van egy csomó sikkes kis kendőd vagy sálad, amiket naponta variálhatsz az öltözékednek megfelelően.
  13. A táplálkozástan tudomány: Nagyobb hízás esetén bizony nem jön rosszul egy másoknál már bevált dietetikus elérhetősége sem, ha nem alakulnának jól a dolgok: egy konzultáció is aranyat ér, hát még a mintaétrend. 
  14. Személyes szakemberek: Ha nagy gáz van az új bőrödben, megkérdezhetsz egy személyi edzőt vagy egy személyes stílustanácsadót is, ami persze luxus, de néha sokkal kevésbé hasznos dolgokra is elszórunk ugyanennyi pénzt (én például, ha új alakom kapcsán előbb megkérdezek egy stílustanácsadót, az ő árának sokszorosát spórolom meg a gyermekem első 8 hónapjában feleslegesen megvett dolgokon). Kérhetsz például ilyesmit a szülinapodra vagy karácsonyra!
  15. A változatosság gyönyörködtet: ne ugyanazt a farmert gyűrd folyamatosan, hanem próbálgass, vegyél néha kényelmes szoknyát, tunikát, nyári ruhát, kötött ruhát - amiket előtte szerettél. Maximum elrontod: úgysem látnak túl sokan! De ha sikerül valami új, jól álló dolgot találni, hatalmas lesz a sikerélményed. Összes életszereped közül, hidd el, a női van most a legnagyobb válságban, ahhoz, hogy újra teljesen jól érezd magad, ezt is rendbe kell tenned. Lényeg, hogy Te elégedett legyél.
  16. Te: A humornál, egyéniségnél és intelligenciánál nincs a világon szexibb dolog, és ezek nem a méreteken, a gyerekek számán vagy a szülés óta eltelt időn múlnak. Találd meg őket magadban!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilonanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7812731366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása