Csercsa-Kincses Anita blogja az anyaságról

nem csak anyukáknak

Nagydolog a nagydolog?

2016. december 29. 17:39 - Ypszilonanyu

..kisbabával a kaki többé nem tabu

El tudod képzelni, hogy amikor a férjed este munkából hazaérve megkérdezi, milyen napod volt, te azt válaszolod, hogy végre volt kaki, ő pedig ezzel a válasszal teljesen meg van elégedve, sőt, még örül is neki? 
 
Amíg nincs kisbabánk, nem is gondolnánk, hogy a pici babák nagydolga milyen jelentős mértékben kihat a hétköznapjainkra. Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor a kisbabádat szenvedni látod, és még csak segíteni se tudsz rajta. Életük első éveiben bizony ha illik, ha nem, de téma lesz a babakaki, sőt, az emlékezetes kaki-pillanatokból családi történetek kerekednek.
Összegyűjtöttem néhány emlékezetes  kaki-emléket a mi kis családunk életéből.
1.Első pelusozás
Eme dicső feladat Apának jutott. Reggel, amikor elindult a kórházba megnézni frissen született kisfiát és a mozdulni alig tudó friss anyukát, még nem gondolta, micsoda új kihívás elé néz. Azóta jelentős javulás állt be menetidő és popsitörlő fogyasztás terén.
2.Az a fránya magzatszurok
Apa és én állunk a pelenkázó felett aggódva. 4 naposom sír, szenved, bántja a pocakja, mégsem segít semmi. Este van, első esténk otthon, egyedül. Nincsenek se csecsemősök, se védőnő, se doktornéni. Nekünk kell megbirkózni a feladattal. Nyúlok a lázmérőért, popsikrémért, mint utolsó mentsvárért. És igen! Siker! Manócska kiadta magából az utolsó magzatszurkos kakit is. Felejthetetlen pillanat! Kevés dolognak örültünk annyira, mint ennek a bizonyos kakis pelusnak. Örök emlék marad.
3. Kaki-dal
Amikor kihúzom a lábam a szobából 5 percre, visszatérve pedig Apa vállán hasfájós Baba ring, Apa pedig táncikálva adja elő új szerzeményét, a “jöjjön a kaki” kezdetű dalocskát. Erre a cuki látványra egyszerűen nem lehet szavakat találni.
4. Zöld kaki?!
Bizony. Ráadásul ez teljesen normális.
5. Amikor a Baba kaki hangokat utánozva szórakoztatja magát…
...és engem is. Nagyon! Hogy lehet valaki aki ennyire picike ilyen jófej és vicces? ;)
6. Amikor belenyúl a popsikrémbe
Khm...az csodás…
7. Amikor úgy nyúl bele a krémbe, hogy Apának kell megoldani
Apának gyorsan bevillan, hogy tegnap nem akatad a vegyszeres törlőkendővel megtörölni a baba száját, nehogy benyammogja és baja legyen. Gyorsan kell döntenie, mielőtt a Baba megeszi a krémet. Eredmény: Apa leeszi a krémet a baba kezéről.
8. Hozzátáplálós kaki
Egy dolog, hogy nagyon büdös, de van, hogy napokig nincs. Ilyenkor nagyon meg kell vele küzdeni, amit rossz nézni, ezért mindegy, milyen büdös, örülsz, ha jön, és gyorsan elújságolod az egész rokonságnak.
9. Pelusból kimászós háta közepéig fosós
Bizony-bizony. Nem is éltél igazán, amíg ilyet nem láttál. Manócska mászik szépen, egyszer csak hopp, jön ki a pelusból hátul, ahogy riszál...de persze mászik tovább…
10. Amikor rájön, hogy el tud menekülni
Leteszed a pelenkázóra, kibontod, láb megfog, picit énekeltek és kész? Na, ez a művelet pár hónap múlva, egy kúszó-mászóval nagyon máshogy fest. Kis fogócska, kis könyörgés, nagy kreativitás kell a művelet sikeres végrehajtásához. Azt hiszem, frissítenem kéne az önéletrajzomon az egyéb készségek listáját...
+1. Anya, ezt neked is meg kell kóstolni!
Amikor hajnalban félálomban tisztába teszem, de jajj, a csomagot a kuka helyett az ágy mellett hagytam, hiszen kávé előtt ki gondolna arra, micsoda móka szétszedni, beletapicskolni, majd a kezünket Anya szájába dugni...
Babaneten is megjelentem: http://www.babanet.hu/gyermekvallalas/kismama/kisbabaval-a-nagydolog-nagy-dolog/
Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook közösségemhez, keress rám instán, szeretettel várunk!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilonanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr668266368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása