Csercsa-Kincses Anita blogja az anyaságról

nem csak anyukáknak

Ami a blogindításra inspirált

2016. január 11. 16:03 - Ypszilonanyu

Miért éppen Y-anyu?

HVG cikk az Y-anyukákról (ide kattintva elolvashatod)

A napokban rábukkantam egy cikkre a HVG-n, mely vagánynak, stílusosnak, menőnek írta le generációnk anyáit. Nagyon tetszik, hogy ráébreszt arra, milyen jó is tud lenni manapság az anyaság.

Attól még, hogy édesanyák lettünk nem kell visszavonulót fújnunk és pusztán a pelusokkal és a gyerek etetésével foglalkoznunk. Bár a kisbabánk a legcukibb a világon, tudjuk, neki is az a jó, ha anya kiegyensúlyozott, összhangban van önmagával, és van élete az anyaságon túl is.

Jó volt olvasni, hogy mit lát egy kívülálló- merthogy a cikkből valahogy nem az jön át, hogy írója szintén kisgyermekes lenne- az alapján, amit megmutatunk anyaságunkból a közösségi oldalakon, illetve, amikor szépen felöltözve kilépünk az utcára a picit magunkra kötve, vagy a menő többfunkciós babakocsinkat tologatva, esetleg futóbabakocsival kocogva.

Büszke vagyok arra, hogy Y-anyu lehetek, aki élve az internet adta lehetőségekkel tudatosan készülhet az anyaságra, gyermeknevelésre. Aki csinos és praktikus ruhákat hordhat, megélheti nőiességét a várandósság és a szoptatás időszaka alatt is. Akit nem szólnak meg, ha takarítónőt hív segítségül, vagy ételt rendel, amikor a babájának rossz napja van, és egész nap kézben akar lenni. 4D ultrahang segítségével már bármikor betekinthetek a picihez, és még azelőtt lehet képem róla, hogy megszületne. Választhatok orvost internetes vélemények alapján, és ha szerencsém van, olcsón jutok hozzá a legmenőbb babaholmikhoz az internet segítségével. Amire pedig a legbüszkébb vagyok, hogy a gyermeknevelés nem csupán női sikk. Y-anyuhoz Y-apu is tartozik.

Azonban mielőtt bárki is azt gondolná, az anyaság csupa móka, megsúgom, nem csak az. Sőt! Fényképek általában a boldog pillanatokról készülnek, és utcára is csak hosszas felkészülés után indulunk el. Senki nem szereti megmutatni azt, amikor gyenge, fáradt, leterhelt, fájdalmai vannak, vagy csak egyedül érzi magát....

Az internet adta lehetőségek szuperek, de könnyű a sok információ és vélemény útvesztőjében elveszni. Fórumokon, fb-csoportokban bárki írhat bármit arc nélkül. Lehet, olyan ember tanácsára, tapasztalatára alapozunk, akit ha személyesen ismernénk, eszünkbe se jutna kikérni a véleményét.

Blogommal szeretnélek elgondolkodtatni, megnevettetni, és bevezetni a közösségi oldalakon túli kisgyermekes lét rejtelmeibe. 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilonanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr568261868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása