Csercsa-Kincses Anita blogja az anyaságról

nem csak anyukáknak

Az anyukáknak is töltődni kell néha

2019. március 06. 19:12 - Ypszilonanyu

Attól fogva, hogy megjelent az a bizonyos két csík, az életünk jelentősen megváltozik. Reggeli rosszullétek, mellfeszülés, egyre nagyobb pocak, tomboló hormonok az egyik oldalon, kirobbanó öröm, határtalan szeretet és aggodalmakkal teli várakozás a másik oldalon. Nem tudunk nem rá gondolni minden percben, és ez az után sem változik, miután világra hoztuk Őt. 

Csak egy édesanya tudja igazán, milyen is az anyaság. Milyen az, amikor felér egy wellnessel egy gyors hajmosás, hogy olyannyira nem létezik intim szféra, hogy még oda is gyerkőccel megyünk, ahova a király is gyalog jár. Csak mi tudjuk, hogy lehet az, hogy egész nap meg sem álltunk, mégis szalad a lakás estére. Mégis minden este meghatottan hallgatjuk gyermekünk szuszogását, reggel pedig bármilyen rövid is volt az éjjel boldogan szorítjuk magunkhoz és pusziljuk össze, annyira szeretjük. Nehéz dolog megfogalmazni, milyen is az anyaság. Egyszerre minden határainkon túlmenő kihívás, és közben mégis a legcsodálatosabb dolog, ami velünk történhetett.

amit-sose-mondj-egy-haztartasbeli-anyukanak_7c3699f28526b4d254a13e015186d053.jpg

Azonban ahhoz, hogy igazán jó édesanyák lehessünk szükségünk van olykor töltekezni, kimozdulni kicsit. Na ez az, amit mindenki tud, mindenki vágyik rá, de mégis annyira nehéz megszervezni. A legtöbb baba-mama program főleg a babákról, kisgyerekekről szól.Eljárunk babatornára, fejlesztő foglalkozásokra, éneklős-mondókás programokra, később edzésre, szakkörökre visszük a gyermekünket, de saját töltődésünkre, fejlődésünkre, pihenésünkre nagyon kevés időt szánunk. De hát hogyan is szánhatnánk többet, amikor egy fodrászhoz eljutás is komoly szervezést igényel. Hogyan juthatnánk el akkor egy masszázsra, workshopra vagy coachingra? Pedig egy-egy ilyen alkalomból az egész család profitálhatna. Tudjuk, hogy a boldog anyuka a boldog család előfeltétele. Innen jött az Anyatöltő nap ötlete. Egy nap, ami csak az édesanyákról szól!

Ha úgy érzed, jól esne egy kis testi-lelki feltöltődés, gyere el a II. Anyatöltő napra augusztus 31-én a Millenárisra.

Remélem, találkozunk!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook közösségemhez, szeretettel várunk!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilonanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8414673929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása